Naslovnica Lokalne Teme Obilježena go...

Obilježena godišnjica bitke na Špicastoj stijeni: Kemal Mušinbegović održao historijski čas

402

Danas smo na Špicastoj stijeni u Sarajevu obilježili 24. godišnjicu bitke na Špicastoj stijeni i pogibiju šehida majora Mujkić Vejza i kapetana Mujagić Fahrudina – Klihe

Pored saboraca i članova udruženja, počast su odali predstavnici porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle i naš saborac federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Kratak historijski čas održao je učesnik bitke naš saborac Kemal Mušinbegović.
U ime Udruženja prigodnim riječima obratio se Avdo Subašić, predsjednik UB „Crni Labudovi“

Prisutnima su se obratili i predsjednica organizacije porodica šehida i poginulih boraca Tuzla Sabira Mičanović, te Mujagić Fazlaga, otac našeg šehida Mujagić Fahrudina-Klihe.

“Ovdje sam da se zahvalim jedinici Crni Labudovi od postanka do danas, što su branili državu i ostali joj vjerni do dan danas. Hvala svima kolegama moga rahmetli sina, koji ga ne zaboravljaju, ni njega ni ostale svoje saborce sve ove godine”, istaknuo je Mujagić u emotivnom govoru.

Prije samog početka manifestacije predstavnici Udruženja su na mezarju Kovači učenjem fatihe i polaganjem cvijeća odali počast Vrhovnom komandantu Armije RBiH rahmetli Aliji Izetbegoviću, a nakon toga smo obišli mezar i proučili fatihu našem saborcu Amiru Hodžiću.

Nakon završetka manifestacije druženje smo nastavili obilaskom Centralnog spomen obilježja i muzej sobe u Nedžarićima.

Jedno veliko hvala svima onima koji su svojim prisustvom uveličali današnju manifestaciju.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.