Objavljen tender za sanaciju ceste u naselju Buci kod Visokog vrijedan više od pola miliona KM

479
Foto: Ilustracija

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZE-DO kantona – Kantonalna direkcija za ceste je danas objavila tri vrijedna tendera za javnu nabavku radova na regionalnim cestama na području ZDK.

MARKETING

Najvrijedniji projekt je nabavka održavanja regionalnih cesta R474 M17-Perkovići-Novi Šeher-Crni Vrh-Tešanj-Jelah-Pnjavor i R465 M17 – Žepče – Zavidovići – Maglaj kojom je za naredne četiri godine planirano potpisivanje Okvirnog sporazuma vrijednog pet miliona KM za redovno i zimsko održavanje pomenuta dva regionalna putna pravca.

Također, raspisan je otvoreni postupak javne nabavke radova za modernizaciju dijela regionalne ceste R445 Zenica-Lašva, kroz naselje Janjići, a kojim je za naredne dvije godine predviđeno potpisivanje Okvirnog sporazuma u vrijednosti 600 hiljada KM.

Treći otvoreni postupak koji će se također realizirati putem e-aukcije kao najtransparentniji postupak javne nabavke, jeste Sanacija i rehabilitacija regionalne ceste R443 Visoko-Kiseljak, od Gradskih grobalja prema Bucima a za šta je ove godine izdvojeno oko 533 hiljade KM.

“Ulaganja u putnu infrastrukturu su osnovni preduslov za stvaranje pretpostavki za razvoj privrede i obezbjeđivanje dostojanstvenih uslova za život građana. Zato ovi tenderi, kao i nekolicina drugih koje ovih dana pripremamo, za cilj imaju poboljšanje uslova za život građana i razvoj privrede”, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, koji dodaje da će realizirati još niz projekata u interesu građana.

 

Visoko.co.ba/Arnel Isak Facebook page

Komentari

komentara