Objavljene platne liste sportskih direktora klubova iz Bundeslige: Plata Salihamidžića sve iznenadila!

347

Njemački mediji objavili su listu plata koje zarađuju sportski direktori u klubovima iz Bundeslige, a mnoge je iznenadila cifra koju ‘uzima’ Hasan Salihamidžić.

Legendarni fudbaler minhenskog Bayerna i reprezentacije Bosne i Hercegovine zarađuje neočekivano malu cifru.

Podsjetimo, popularni Braco je za sportskog direktora Bayerna izabran prije otprilike godinu i pol dana, ali uprava njemačkog giganta mu nije osigurala platu kakvu su mnogi smatrali da ima.

Tako je Salihamidžić na samom dnu liste najplaćenijih sportskih direktora sa godišnjom zaradom između pola i milion eura.

Na samom vrhu ove liste se nalazi sportski direktor Red Bull Leipziga i nekadašnji trener Hoffenheima i Schalkea Ralf Rangnick koji godišnje zarađuje između tri i četiri miliona eura. Iza njega slijedi direktor Wolfsburga Jorg Schmadtke, a potom i direktori Schalkea, Monchengladbacha, Leverkusena, Frankfurta i Dortmunda koji godišnje zarađuju između 1,5 i dva miliona eura.

Manje od nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine zarađuju samo sportski direktori Freiburga i Fortunde Dusseldorf Jochen Saier i Lutz Pfannenstiel.

Ovo su svakako neočekivani podaci ako uzmemo u obzir činjenicu da je Bayern uvjerljivo najtrofejniji i najbogatiji klub u Njemačkoj.

Komentari

komentara