Objavljene zvanične skice nove Škode Octavije

85
Nova Octavia izgleda veoma atraktivno zahvaljujući pretjerano naglašenim detaljima poput masivnih naplataka i odsustva ručki na vratima.

Tanki bočni retrovizori i tanki stubovi karoserije su također zaslužni za atraktivan izgled automobila na skici, značajno atraktivniji od stvarnog koji smo vidjeli na špijunskim fotografijama i koji predstavlja evoluciju dizajna.

MARKETING

Na produkcijskom modelu nema high-tech svjetala kao na skici, a ni linija krova nije ovako niska jer Škoda uvijek vodi računa o prostoru u unutrašnjosti.

Iz Škode još nisu otkrili izgled unutrašnjosti, ali špijunske fotografije otkrivaju da je došlo do drastičnih promjena od kojih se ističe infotainment ekran u formi tableta, nešto slično kao u slučaju modela Scala. Ostale promjene uključuju električnu ručnu kočnicu i novodizajnirani dvokraki upravljač, kao i poboljšanji digitalni instrument klaster te drugačiju centralnu konzolu s niže postavljenim ventilacijskim otvorima.

Nova generacija Octavije će biti luksuznija, ali su prototipi otkrili da će ipak neke komponente biti preuzete od odlazećeg modela u svrhu smanjenja troškova.

Škoda će javno predstaviti novu Octaviju 11. novembra u Pragu. Vidjet ćemo i praktičniji karavan, kao i plug-in hibridni iV model. Naredne godine će se pojaviti modeli Scout i sportski RS.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara