Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Objavljujemo ...

Objavljujemo dokaz da nekome smeta šehidsko spomen obilježje u MZ Rosulje

988

Šehidsko spomen obilježje u MZ Rosulje je započeto prije punih pet godina, a i dan danas stoji nedovršeno i strši kao ruglo. Objavljujemo dokument koji dokazuje da nekome iz Općine nije u interesu odobrenih 5.000KM nadležnog kantonalnog ministarstva kako bi se završila izgradnja.

O razlozima možemo samo pretpostavljati, da li su oni političke prirode, ili neko ima nešto protiv šehidskog obilježja ili pak neko ima interes da ovo obilježje ne bude baš ovdje jer navodno na ovoj lokaciji ubrzo bi mogla početi izgradnja stambene zgrade pa šehidsko spomen obilježje jednostavno smeta budućem investitoru?

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković u junu prošle godine je obišao započeto spomen- obilježje u Mjesnoj zajednici Rouslje. Na zahtjev ove Mjesne zajednice ministar je došao kako bi se lično uvjerio u realizaciju dosadašnjih akivnosti na izgradnji spomen-obilježja s obzirom da je Ministarstvo za boračka pitanja i ranije izdvojilo dio sredstava za ovo spomen obilježje.

Ostaje pitanje zbog čega će MZ Rosulje najvjerovatnije izgubiti odobrenih 5.000KM, da li zbog buduće stambene zgrade ili političkog potkusurivanja. Ali bez obzira koji je razlog, šehidi i šehidska spomen obilježja ne smiju biti zloupotrebljavani na ovakav način.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.