Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko OBN-ov serija...

OBN-ov serijal “Domaće je domaće” na piramidama u Visokom: Predstavljanje gastronomske i turističke ponude

777

Izuzetno gledani serijal Televizije OBN „Domaće je domaće“, koji vodi Vjekoslav Kramer, ovogodišnja putovanja završava u Visokom, a naravno nezaobilazna lokacija bio je Kompleks Ravne, gdje su snimljeni kadrovi i inserti sa Azrom Ohran Zubić, programskom direktoricom Parka „Ravne 2“ i Ajdinom Ahmetspahićem, koordinatorom Fondacije.

Pauze između snimanja iskoristili smo i za kraći razgovor sa Vjekom, koji je s nama podijelio impresije o Bosanskoj dolini piramida.

– Često mi se dešava, nije da nemamo snimati, ali kada si u Sarajevu i kada je malo čudno i loše vrijeme, a želiš da si blizu i imaš super priču, onda dođeš u Visoko. Danas smo konačno došli na piramide, jer jednostavno, nismo ih izbjegavali, već je bilo dosta zanimljivih priča, a ovu smo nekako čuvali za kraj, kao šlag na torti, ali nakon priče sa Azrom i Ajdinom morat ćemo ponovo doći i snimiti jednu cijelu emisiju na ovim lokacijama. Emisija koju smo snimali u Visokom, bit će emitirana 28.juna i nakon toga slijede još dvije The BEST OF emisije i ljetna pauza. – otkrio nam je Vjeko.

U razgovoru sa uposlenicima Fondacije saznao je i za brojne sajmove i događaje koji su dio parka „Ravne 2“, pa je izrazio želju da posjeti i te događaje.

– Volio bih posjetiti i vaše sajmove, koji imaju naglasak na eko, organsko i zdravo, i mislim da tu sliku trebamo slati iz BiH, jer odavdje nepotrebno šaljemo negativne slike, koje ima svaka država, a koje vješto skriva, a mi kao da se takmičimo da ih pokažemo. Imamo jednu od najljepših zemalja na svijetu, svaki gradić ima svoju priču i mislim da to trebamo bilježiti i slati tu sliku vani, da nam ljudi dolaze i da nas posjećuju. Na piramidama sam bio nekada davno, a interesantno je kako sam došao. Naime, pokupio sam autostopere iz Danske koji su krenuli u posjet piramidama i od njih sam saznao za sve ovo, a brat jednog stopera bio je i volonter. Park tada još nije bio formiran i ovo mi je prvi posjet. Čuo sam da imate dio za grljenje drveća i mislim da je to najbolji način razmjene energije s prirodom, poslije kopanja naravno. – završio je na svoj način Vjekoslav Kramer.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.