Naslovnica ZDK Sport Od 11. do 13....

Od 11. do 13. januara međunarodni Handball Cup u zeničkoj Areni i na Bilmišću

48

U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, od petka 11. do nedjelje 13. januara 2019.godine u Zenici će se održati 9. Handball Cup.

Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održat će se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ i u dvorani na Bilmišću u Zenici. Ulaz će biti slobodan.

Na turniru će učestvovati preko 800 dječaka u četiri kategorije. Očekuje se dolazak 28 selekcija u muškoj i 8 selekcija u ženskoj konkurenciji. Osim domaćih ekipa iz BiH, stalni gosti stižu iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Na listi učesnika nalaze se, između ostalih, Nexe, Metković, Đakovo, Metlika, Split, saopštavaju iz ŠR Čelik Junior.

Osim takmičarskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./2003. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009./2010. godište .

U izjavi za Zenicainfo, menadžer Škole rukometa Čelik junior, Vladimir Zeljko, je istakao:

–Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh, a posebno zeničkog rukometa. Ugostićemo oko 30 selekcija. Na prijedlog gostiju iz Evrope, ove godine ćemo promjeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u avgustu, za vrijeme školskog raspusta, organizovati i Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl-.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima, koji se igra već širom Evrope.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.