Od 17. maja do 10.000 ljudi na stadionima u Engleskoj

55

Britanska vlada dopustit će djelomičan povratak gledaoca na fudbalske stadione u Engleskoj od 17. maja, i to samo ako zdravstvena situacija dopusti s kapacitetom ograničenim na maksimalno 10 hiljada ljudi, najavio je u ponedjeljak premijer Boris Johnson.

MARKETING

Plan popuštanja mjera glede koronavirusa, koji je Boris Johnson predstavio zastupnicima, predviđa povratak gledaoca na sportska događanja, do četvrtine kapaciteta stadiona, ali ne više od 10.000 ljudi.

Kako je zadnje kolo Engleske lige 23. maja, to znači da će određeni broj gledaoca ipak vidjeti završnicu prvenstva.

U Engleskoj su početkom decembra stadioni nakratko otvoreni za broj do 4000 gledatelja, ali je zbog pojave novoga, zaraznijeg soja virusa ta odredba ubrzo poništena.

Za sportske događaje u zatvorenom prostoru može se koristiti do polovine kapaciteta, ali da ta brojka ne prelazi 1.000 ljudi, prenosi Hina.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.