Naslovnica Lokalne Teme Politika Od izborne, u...

Od izborne, u Visokom, nema bolje platne liste: Ko je sve uposlen u javni sektor od Lokalnih izbora do danas?

2708

Predizborno obećanje je bilo usklađivanje budžetskog poslovanja sa zakonom. Elektronska uprava, efikasnost i ekonomičnost općinske administracije. Zakon o lokalnoj samoupravi matematički tačno kaže koliko je potrebno uposlenika u javnoj upravi na broj stanovnika neke općine. U našem slučaju sasvim je jasno da imamo viška preko dvadeset uposlenika, ali to nije smetalo da se uposle i novi nakon Lokalnih izbora 2012.godine i suprotno predizbornim obećanjima.

Sve te novouposlene plaćaju porezni obveznici, zapravo svi mi. To što se neko igra dobročinitelja s tuđih (naših) leđa je ništa drugo do neodgovornost i bezobrazluk. Svaki od tih novouposlenih u bruto iznosu košta porezne obveznike minimalno u prosjeku 1.500KM, dok je učinkovitost istih jednaka učinkovitosti Haškog suda u slučaju Šešelj.

Čaršija priča i što jeste i što nije. Mi smo istražili ko su stvarno uhljebljeni u javni sektor od novembra 2012. do danas. Namjerno objavljujemo samo imena bez bilo kakvih sufiksa i prefiksa ili stranačke pripadnosti, ali će vam se svakako sve samo kazat.

Oni vas koštaju cca. 50.000KM mjesečno novca iz javnog proračuna:

Amila Koso, Dinka Omanović, Belma Karavdić-Čengić, Alma Frljak, Faruk Kovač, Milada Mataradžija, Aida Memiševic- Ihtijarević, Mahir Karavdić,  Melin Abadžija, Almir Osmanbegović, Muhamed Halilbegović, Mahir Šahinović, Dženan Velispahić, Fatima Mević, Mufid Nalčo, Amir Karavdić, Almir Hadžialić, Senad Karavdić, Dževad Fejzić, Amil Neimarlija.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.