Od ponedjeljka u Vijećnici počinje prikazivanje filma “Scream for me Sarajevo”

310

Grad Sarajevo i JP Sarajevo ponudit će posjetiocima Vijećnice još jedan projekt vrijedan pažnje. Od ponedjeljka, 9. septembra, sve do 31. decembra ove godine svaki dan u tri termina i to od 11, 14 i 17 sati bit će prikazivan višestruko nagrađivani bh. dokumentarni film “Scream for me Sarajevo”.
Svi posjetioci kupovinom ulaznice u Vijećnicu moći će pogledati ovaj kultni dokumentarac koji prati dolazak svjetski poznatog muzičara Brucea Dickinsona i njegovog benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. godine, kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

MARKETING

“Ovo će biti ponovni susret i još jedan vid zahvalnosti Bruceu Dickinsonu, Počasnom građaninu Sarajeva i negovim prijeteljima iz banda, ali i prilika da svi oni koji odluče posjetiti Vijećnicu u narednom periodu pogledaju ovaj nevjerovatan dokumentarac koji je od historijskog značaja za Grad Sarajevo jer je na najbolji mogući način ispričao priču o preživljavanju i neuništivosti Sarajeva pod opsadom”, poručuju iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Ovaj projekt predstavlja jedinstvenu simboličnu kombinaciju ovog filma i Vijećnice, koji zajedno donose priču o nadi u vremenu rata, potvrdu duhovne vitalnosti Sarajeva i BiH, a i poruku da je muzika moćno sredstvo u povezivanju ljudi, širenju ljubavi, prijateljstva i mira.

Iz Gradske uprave također ističu kako imaju važnu misiju i svaka povratna informacija s građanima, gostima, turistima, učenicima, studentima, predstavnicima diplomatskog kora jeste da Vijećnica, i kao kulturna, i naučna, obrazovna institucija, ali i turistička atrakcija, svakim događajem, projektom koji organiziraju, na najbolji način komunicira s njima.

Ideja o nastanku filma “Scream for me Sarajevo” potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu s producentom Adnanom Ćuharom.

Film je prošle godine krenuo u svjetsku distribuciju promovirajući Grad Sarajevo po cijelom svijetu. Prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta. Do sada je osvojio 10 nagrada, posljednju za najbolji dokumentarni film na CIMFEST-u u Chicagu.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara