Naslovnica Lokalne Teme Politika Od šest opšti...

Od šest opština sa kojima zvanično Visoko želi da sarađuje tri podržavaju ratne zločince, a jedna je pred finansijskim kolapsom i pomoć očekuje od Srbije

541

Većina u Općinskom vijeću koja rukovodi visočkim poslovima na određeno vrijeme na posljednjoj održanoj sjednici sa 17 glasova ZA i 7 glasova PROTIV izglasala je Prijedlog odluke i davanju saglasnosti na Sporazum o saradnji Općine Visoko sa opštinama Kalinovik, Istočni Drvar, Drvar, Mrkonjić Grad, Novo Goražde i Jezero.

Osim što tri načelnice pomenutih opština (Kalinovik, Jezero, Mrkonjić Grad) u svojim javnim istupima otvoreno podržavaju ratne zločince Karadžića i Mladića, kako nas izvještava javno glasilo Milorada Dodika PTPC, opština Drvar je pred finansijskim kolapsom i to zbog duga prema Federalnoj Poreskoj upravi, koji je sa kamatama veći od 700 hiljada maraka, račun opštine je blokiran. Plate radnicima opštine, ali i preduzeća i ustanova koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, kasne već nekoliko mjeseci.

Kako kažu u Drvaru, u rješavanju nagomilanih problema prepušteni su sami sebi. Јedinu nadu vide u pomoći Predsjedništva BiH, ali i Republike Srpske i Srbije, koja će u ovoj opštini uskoro otvoriti konzularku kancelariju.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.