Od Tokija do bh. klubova: Indigo predstavio remix pjesme “Tupakamaru”

Prošlo je nešto više od godinu dana od izlaska albuma "Egzil" domaćih repera Frenkija, Kontre i njihovog producenta Indiga, a i dalje se redaju singlovi koji osvajaju hip hop publiku.

16

Ovaj album snimljen je u japanskoj metropoli Tokiju u Red Bull Studios, a Indigo je danas objavio novu verziju pjesme “Tupakamaru”. Riječ je o svojevrsnom klupskom remixu koji je nastao spontanim eksperimentisanjem ovog producenta .

“Iako spremamo i novu muziku, često se vraćamo na pjesme sa ‘Egzila’ i radimo posebne verzije koje koristimo u klubovima i na nastupima. Jedna od njih je i ‘Tupakamaru’ koja je sada dobila novu, klupsku verziju. Prvo se radilo o kratkoj verziji koju smo nekoliko puta testirali u klubu, a nakon pozitivne reakcije publike odlučio sam joj se više posvetiti da bismo je na kraju predstavili kao potpuno novu verziju pjesme”, rekao je Indigo. “

Remix je objavljen na Fm Jam Youtube kanalu, a za isti se zainteresovala i izdavačka kuća Universal Music pa će pesma uskoro biti dostupna na svim digitalnim platformama.

Vizual koji prati pjesmu također je varijacija na osnovu originalnog spota za pjesmu “Tupakamaru”, a montirao ga je Vedran Haračić iz Salt And Flow produkcije. Originalni spot objavljen je prije osam mjeseci, a ovih dana dostiže milion pregleda.

Pored radova na najavljenom trećem zajedničkom albumu sa Frenkijem i Kontrom, Indigo radi i na svom prvom solo albumu koji i dalje ostaje obavijen velom tajne, a poznajući rad ovog talentovanog DJ-a očekivanja mogu biti na najvišem nivou.

FM Jam trio je za februar najavio i novi video spot za pjesmu “Sad bi htjela”.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.