Nebrojeno mnogo puta do sada portal Visoko.co.ba, koji radi kao nezavisni portal u službi građana, bio je posrednik mnogih humanitarnih akcija i poziva u kojima su građani Visokog, ali i cijele Bosne i Hercegovine, pomagali jedni drugima. Ovog puta donosimo vam prilog o humanitarnoj akciji za prikupljanje pomoci Aldijani Sarajlić iz Vrhovina, općina Vitez, a kompletan tekst apela možete pročitati u nastavku:

MARKETING

“Aldijana Sarajlić, 29-godišnja majka dvoje djece, prije određenog vremena oboljela je od leukemije, a sama bolest prikovala ju je za bolnički krevet sarajevskog kliničkog centra, u kojem joj je određena veoma skupa terapija. Aldijanina porodica, pored obezbjeđenja osnovnih životnih potreba, nije u mogućnosti da obezbijedi novac za liječenje ove mlade majke, koja trenutno leži u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje prima terapiju u vidu lijeka Cisplatin.

Ova terapija određuje primanje lijeka Cisplatin u iznosu od 130 ml svake tri sedmice, te je Aldijanina terapija proglašena kao dugotrajno liječenje za vrijeme kojeg nije tačno određeno trajanje terapije. Jedna doza lijeka Cisplatin, koji se nabavlja iz Hrvatske, u količini od 130 ml košta 160 KM, te Aldijanina porodica nije u mogućnosti da obezbijedi toliki novac.

Visočani su oduvijek bili poznati kao humani ljudi, koji pomažu bez obzira na granice, te ovim putem apelujem na cjelokupnu javnost da se odazovu akciji prikupljanja pomoći za liječenje Aldijane Sarajlić, kako bismo pomogli njenoj porodici da njihova majka i supruga ozdravi. Svi koji se žele odazvati na ovaj apel, shodno svojim mogućnostima, mogu svoje priloge donirati svakim radnim danom od 10:00 do 17:00 sati u frizerskom salonu Vila, u ulici Skopljaka broj 46., a novac koji se prikupi u ovoj humanitarnoj akciji bit će predat u ruke ove mlade majke, kojoj je pomoć svih dobrih ljudi potrebna. Za sve dodatne informacije možete pozvati na broj 067/119-1075.

Također, svi oni koji nisu u mogućnosti da svoj novac lično dostave, svoje dobrovoljne donacije mogu uplatiti i na broj računa:

199-051-00738576-89, Sparkasse bank,

sa naznakom: Za liječenje Aldijane Sarajlić.”

Komentari

komentara