Odbojkaši BiH dočekuju Austriju

145

Odbojkaška reprezentacija BiH će u srijedu 29. maja 2019. godine u kakanjskoj sportskoj dvorani igrati protiv selekcije Austrije u okviru CEV Evropske srebrene lige. Nakon što su proteklih dana odbojkaši BiH obavili pripreme u kakanjskoj sportskoj dvorani i odigrali prvi susret u Mađarskoj u kojem su poraženi (1:3), izabranici Edina Bakovića će ugostiti Austriju u Kaknju.

”Hvala domaćinu ovog okupljanja, odbojkaškom klubu Kakanj 78 i Općini Kakanj na sjajnim uslovima i podršci za sve u proteklim danima. Kakanj s pravom nosi epitet grada odbojke, a to je dokazao u protekle dvije sedmice. U prvoj utakmici u Mađarskoj smo poraženi, ali ne možemo očekivati neki ekstra rezultat, jer cilj je bio da se okupimo i ponovo formiramo reprezentaciju. Svi moramo zajedno biti strpljivi. Austrija je selekcija koja u svojim redovima ima vrhunske odbojkaše koji igraju u najjačim klubovima. Pokušat ćemo uz pomoć kakanjske publike da zadovoljimo sve prisutne u dvorani, ali i gledaoce kraj malih ekrana. Ovo će bez sumnje biti veliki ispit za moje igrače. Pozivam publiku da nas podrži, a mi ćemo im uzvratiti velikom borbom i zalaganjem na parketu”, rekao je selektor bh reprezentacije Edin Baković.

Utakmica između BiH i Austrije igra se u srijedu 29. maja 2019. godine u 20 sati uz direktan prijenos na BHT1, a vijedi pohvaliti potez Uprave OK Kakanj 78 i Općine Kakanj koji su pripremili iftar na bazi švedskog stola u caffe-u ”Europa” za sve prisutne u kakanjskoj Sportskoj dvorani.

(sport1.ba)

Komentari

komentara