Naslovnica ZDK Odgođena dodj...

Odgođena dodjela novinarske nagrade “Srđan Aleksić” u Zenici

234

Dodjela novinarske nagrade “Srđan Aleksić”, koja je trebala biti održana večeras u Zenici, odgođena je. U kratkom saopćenju organizatori su potvrdili da dodjele nagrade u Zenici neće biti.

Saopćenje Mreže ta izgradnju mira:

Želimo ovim putem da vas obavjestimo o prolongiranju termina dodjele novinarske nagrade Srđan Aleksić, koja je trebala biti održana sutra (21.9.2018 god.) u Zenici.

Razlog pomjeranja je organizacijsko-tehničke prirode, o novom terminu bićete blagovremeno obavješteni.

Hvala na razumijevanju,

Mreža za izgradnju mira

Društvo novinara BiH o dodjeli nagrade “Srđan Aleksić” 

Novinarska zajednica u Zenici i Društvo novinara Bosne i Hercegovine, pozdravljaju odluku Mreže za izgradnju mira da svečanost u povodu dodjele ovogodišnje novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ organizira u ovom gradu. Događaj koji ima izuzetnu važnost za promociju mira, suživota i demokratije je od iznimne važnosti. Upravo zato, ali i zbog simbolike koju vežemo uz ime Srđana Aleksića, smatramo da je obraćanje gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića planirano protokolom ceremonije  u aktuelnom trenutku  neprihvatljivo. Prisustvo osobe i posebno planirano obraćanje učesnicima događaja, koja novinare javno naziva prodanim dušama i ne propušta priliku da cijelu profesiju potcjenjuje, omalovažava i vrijeđa, degradira sam događaj. O tome organizatori treba da razmisle, zbog digniteta same nagrade i misije novinartstva koja je utemeljena na nenasilju, demokratiji i poštivanju ljudskih prava.

Upravni odbor DNBiH

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.