Odličan nastup Konjičkog kluba “Visoko” na endurance utrci u Banjoj Luci nagrađen mnoštvom pehara i medalja

771

U subotu, 02. aprila, održano je takmičenje u disciplini daljinsko jahanje – endurance, na prostoru Konjičkog kluba “Čokorska polja”, a riječ je o prvom ovosezonskom kolu kupa BiH u konjičkom sportu u kojem se takmiči i Konjički klub “Visoko”.

MARKETING

Konjički klub “Visoko” u okviru ovog takmičenja nastupio je sa svoja četiri grla i odličnim endurance jahačima, koji su već i ranije dokazali svoju spremnost i timski rad na mnogim zahtjevnim terenima diljem BiH i regiona. Inače, endurance je disciplina takmičenje u kojem se testira usklađenost brzine i izdržljivost konja i jahača, dok savladavaju različite prirodne prepreke jahanjem kroz prirodu na različitim stazama i nepredvidivim uslovima, te je iznimno važna koordinacija svih članova tima, što Visočanima itekako polazi za rukom.

Upravo takva usklađenost takmičara i grla KK “Visoko” doprinijela je i iznimno dobrim rezultatima u Banjoj Luci, te su se po završetku takmičenja Visočani pohvalili sa nekoliko osvojenih pehara i medalja.

U pojedinačnoj konkurenciji, na grlu Kilimage, najuspješniji je bio jahač Tarik Čehajić, koji je osvojio prvo mjesto, dok je na drugo mjesto zasjeo još jedan Visočanin, Faris Begović, koji je jahao na grlu Pasha.

Kada je riječ o ekipnom takmičenju Visočani su ponovo zablistali, te su i u ovoj konkurenciji osvojili prva dva mjesta i to prema sljedećem poretku:

  1. mjesto – Pasha, sa Farisom Begovićem i Foshan, sa Rijadom Konjhodžićem;
  2. mjesto – Kilimage, sa Tarikom Čehajićem i Mihradom Peljtom.

Također, pohvale je za uspješan nastup dobio i mladi jahač Ahmeda Ćosovića, koji je na mladoj kobili Al Hambra sa dosta uspjeha završio kvalifikacije i svoje prvo endurance takmičenje. Upravo ovaj podvig mladog jahača dokazao je da Konjički klub “Visoko” ima itekakvu budućnost, te da je sve spremno za izazove i prepreke koji su dio takmičenja u ovom sve popularnijem sportu.

Ipak, ni to nije bilo sve što je visočki klub ponudio na ovom takmičenju, te je sa ponosom i nagradu za Best Condition osvojio jahač Tarik Čehajić, sa svojim grlom Kilimage.

“Vratili smo se sa punom vrećom pehara i medalja ponosni na naš endurance tim i naše konje, a najponosniji jer smo se vratili bez povreda. Svakako se zahvaljujemo KK „Čokorska polja“ i čestitamo svim jahačima i klubovima na postignutim rezultatima.” – izjavili su ovom prilikom za Visoko.co.ba članovi Konjičkog kluba Visoko.

Komentari

komentara