Naslovnica ZDK Sport Odlični rezul...

Odlični rezultati zeničkih atletičara na mitingu u Crnoj Gori

45

Na sportskom centru „Toplica“, 01. maja 2018. godine, održan je 24. Međunarodni atletski miting „Bar 2018“. Uz nastup oko 150 atletičara i atletičarki iz nekoliko zemalja Evrope, Azije i Afrike. odličan nastup imali su zenički atletičari, javili su iz AK Zenica.

Mesud Pezer je, bacivši kuglu na 20.33 m, osim prvog mjesta u ovoj disciplini, ostvario i najbolji rezultat mitinga po IAAF Scoring tablicama.

Hamza Alić je, također, bio izuzetno raspoložen, bacio “svoju spravu” na daljinu 20.20 m i plasirao se odmah iza svoga klupskog kolege, te time dokazao da se na njega može još računati.

Faris Kobilica na 1.500 m, te Mediha Salkić u bacanju diska zauzeli su druga mjesta.

Treća mjesta ostvarili su Mediha Salkić u bacanju kugle, te Ernad Kotorić u bacanju koplja.

Nešto slabije plasmane, ali sa zavidnim rezultatima ostvarili su Eldar Dautović na 400 m i Emir Čamdžić u bacanju kugle.

Već u subotu, 05. maja na terenima SRC “Kamberovića polja” nastupit će najbolji BH cicibani/cicibanke i pioniri/pionirke iz 22 kluba. Prijavljeno je preko 230 mladih takmičara, a među njima i 14 zeničkih atletičara i atletičarke.

Takmičenje počinje u 14.00 sati, pa ovim putem iz AK Zenica pozivaju gledaoce, ljubitelje atletike da podrže buduće bh. asove.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.