Odluka o isključivanju Muniba Alibegovića iz OO SDA Visoko stavljena van snage

1391

Prije četiri godine tačno u vrijeme predavanja Nezavisnih listi i imena kandidata za načelnike na Lokalnim izborima 2012.godine OIO SDA Visoko isključio je iz stranke tadašnjeg načelnika općine Muniba Alibegovića. Alibegović se nakon toga žalio višim organima stranke i nikad nije dobio zvaničan odgovor, a u međuvremenu se i kandidovao kao nezavisni kandidat za načelnika u trci za treći mandat koji nije uspio ostvariti.

Kako saznaje Visoko.co.ba tačno prije četiri dana dvojica predstavnika OIO SDA Visoko posjetila su Muniba Alibegovića i prenijeli mu poruku o tome kako je odluka o njegovom isključenju stavljena van snage i ponudili mu da izvrši reevidenciju u članstvo. Ovim povodom kontaktirali smo gospodina Alibegovića koji nam je potvrdio naša saznanja i rekao kako nema neki posebni komentar, osim što je tačno da je izvršio reevidenciju u članstvo stranke što je bila obaveza i svih ostalih članova.

Podsjećamo, nakon isključenja iz OIO SDA Visoko Alibegović nije mijenjao stranke niti je bio na listi neke druge stranke na Općim izborima 2014.godine. I pred ove Lokalne izbore imao je ozbiljne ponude na koje nije pristajao očekujući da se njegov slučaj u SDA konačno riješi. Do rješenja je izgleda došlo, samo je pitanje da li aktuelni OIO SDA Visoko i njen predsjednik koji su nepravedno isključili Alibegovića tada iz SDA njegov slučaj rješavao pred ove izbore tek da bi se osigurali kako on neće podržati neku drugu stranku i kandidata za načelnika ili su zaista svjesni nepravde koju su mu nanijeli. Jer, ako je u pitanju ovo drugo, onda bi identičan postupak trebao biti proveden i kada je u pitanju Ahmet Kurspahić koji je Povjereništvom uklonjen iz stranke i sa mjesta predsjednika OIO SDA Visoko.

Komentari

komentara