Odobrena poticajna sredstva za proizvodnju maline i kupine u ZDK

2075

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, zaključak o odobravanju sredstava za isplatu poticaja proizvođačima maline i kupine s područja kantona.

MARKETING

Nakon javnog poziva za dodjelu poticaja zaprimljeno je 760 aplikacija, a nakon provjere dokumentacije, koju je izvršila kantonalna poljoprivredna stručna služba, odobrena su sredstva za 752 proizvođača maline i kupine u ukupnom iznosu od 293.560 KM.

Navedena suma bit će isplaćena proizvođačima maline i kupine sa područja ZDK iz namjenskih sredstava “subvencija za podsticaj razvoja u poljoprivredne proizvodnje“, kojima raspolaže Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.