Naslovnica BiH Odobreno kred...

  Odobreno kreditno zaduženje bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’

  14

  Poslanici Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) su na današnjoj 45. redovnoj sjednici odobrili Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” kreditno zaduženje za likvidnost putem revolving kredita. Time su omogućili dalje poslovanje ove zdravstvene ustanove, s obzirom na nagomilane dugove prema dobavljačima.

  “Možemo reći da od 2008. godine obnavljamo ovaj revolving kredit. Konkretno, ovo odobrenje nam je bilo neophodno, jer bi u protivnom Kantonalna bolnica bila blokirana zbog dva miliona KM i uposleni ne bi dobili platu za naredni mjesec. Kao i svaki put, poslanici Skupštine USK pokazali su poseban senzibilitet za naše potrebe”, rekao je direktor Bolnice Smail Dervišević.

  Skupštinski poslanici još jednom su istakli kako su u proteklom četverogodišnjem mandatu pružali podršku razvoju ovdašnjeg zdravstva, u okviru raspoloživih financijskih mogućnosti u Budžetu.

  “Na ovaj način smo još jednom potvrdili našu bezrezervnu podršku ovdašnjim zdravstvenim ustanovama. Ne zaboravimo da su u proteklom mandatu povećane i plate radnicima u zdravstvenim ustanovama, pa nije bilo dileme ni oko neophodnog kreditnog zaduženja”, utvrdio je poslanik u Kantonalnoj skupštini Edin Bašagić.

  Na današnjoj sjednici Skupštine USK prihvaćen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o Policijskim službenicima u ovom kantonu, kao i prijedlog odluke o kriterijima za dodjelu sredstava za podršku udruženjima nacionalnih manjina u USK za 2018. godinu.

   

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba/Fena

   

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.