Određen pritvor desetorici osumnjičenih za organizirani kriminal

161

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 1. kolovoza ove godine određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

MARKETING

Spomenutoj desetorici je određen pritvor zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela “Organizirani kriminal”, u vezi sa kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i kaznenim djelom “Teška krađa” Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i pomagače, kao i da će ponoviti kazneno djelo za koje se terete, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, priopćilo je Kantonalni tužiteljstvo Mostar.

U suradnji s Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) Kantonalno tužiteljstvo HNK nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara