Održan peti Dječiji ljetno-edukativni rekreacijski kamp Harkanj

81

Kupanje, sunčanje, šetnje, posjete u Budimpešti, sve je to dio zabavnih i prekrasnih uspomena koje su 27 mališana, polaznika ovogodišnjeg petog Dječjeg ljetnog edukativno-rekreacijskog kampa Saveza udruzenja dijabeticara ZDK u Budimpešti, ponijeli sa sobom kući.

MARKETING

Bilo je veselo i poučno.

Živjeli smo aktivno, dobro se zabavili i mnogo toga naučili. Prije svega, djeca su boraveći u društvu vršnjaka s istim zdravstvenim problemom i međusobnom razmjenom iskustava lakše usvajala vještine i mjere nužne za samostalnu regulaciju glikemije. I ove se godine pokazalo da je zajednički boravak djece u opuštenom i veselom okruženju jedna od najboljih formula za njihovo osamostaljivanje te prihvaćanje odgovornosti za vlastito zdravstveno stanje. Na kreativnim i edukativnim psihološkim radionicama mali su polaznici došli do brojnih spoznaja koje će im zasigurno biti vrlo korisne u svakodnevnom životu. Uz svesrdnu i stalnu podršku našega stručnog tima, liječnika i medicinskih sestara, naučili su kako računati jedinice ugljikohidrata i ispravno si davati inzulin.

Fino smo jeli, a kuharsko osoblje hotela nam je pripremalo hranu prema stručno osmišljenim jelovnicima. Ipak, počastili smo se i pizzom i sladoledima kako bi djeca vidjela da prehrana dijabetičara, uz dobru samokontrolu, ne mora biti strogo ograničena. Imali smo i organiziranu školu plivanja te tematske večeri i ples s fantastičnim animatorom koji je ponio sve nas, a ne samo djecu. Bilo je kratko, ali baš slatko!
Hvala svima, našim domaćinima u hotelu, animatorima, stručnom zdravstvenom timu koji nas je pratio te super klincima na odličnom vikendu.

Već se veselimo idućem Kampu.

Vaš Savez udruzenja dijabeticara ZDK

Komentari

komentara