Održan sastanak sa članovima Airsoft kluba „SCAR“ Visoko

663

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas je održan sastanak sa članovima Airsoft kluba “Special ComBat Airsoft Regiment” Visoko. Članovi kluba su upoznali gradonačelnika sa samim klubom, aktivnostima koje provode, kao i sportom oko kojeg su se okupili. Prema riječima članova klub je osnovan s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja airsoft aktivnosti na području BiH, a pored pomenutih aktivnosti također stoje na raspolaganju civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda, dok je jedna od aktivnosti i humanitarni, te društveno korisni rad.

– Razgovarali smo o zajedničkim aktivnostima, a sve s ciljem jačanja sportskog duha, ali i veće uključenosti naših građana u društveno korisni rad. Drago mi je da je naš grad dobio još jedan sportski, ali i klub koji u svom radu ističe i humanitarni, kao i društveno korisni rad. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ganić.

Osim pomenutih ciljeva Airsoft klub „SCAR“ u planu ima i obilježavanje historijskih događaja sa ciljem njegovanja kulture sjećanja, sa posebnim fokusom na događaje iz prethodnog odbrambenog rata. Klub je otvorenog tipa, te su svi ljubitelji airsofta dobrodošli.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.