Naslovnica ZDK Održana 2. re...

Održana 2. redovna Skupština Vatrogasnog saveza ZDK

64

U subotu 23.06.2018. godine održana je 2. redovna Skupština Vatrogasnog saveza Zeničko – dobojskog kantona u Zenici. Domačin Skupštine je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica. Na Skupštinu su usvojeni Izvještaj o radu i materijalno – finansijskom poslovanju za 2017. godinu kao i izmjene i dopune Statuta Saveza.
Na Skupštini je prezentovano da je u toku 2017. godine broj članica Saveza, odnosno dobrovoljnih vatrogasnih društva, povećan na deset sa sadašnjih osam članica, a u toku ove godine Savez će biti bogatiji za još dvije članice i to DVD Breza i Vareš, jer su se u navedenim općinama nedavno osnovala dobrovoljna vatrogasna društva. TakoĎe istaknuto je da se ima velika podrška od strane Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko – dobojskog kantona i direktora Džavida Aličića. U proteklom periodu je traženo i uvaženo za bolji status dobrovoljnih vatrogasaca kroz zakonske i podzakonske akte koji će se u narednom periodu realizovati. Skupštini su prisustvovali gosti iz Gradske uprave Zenica, Kantonalne uprave CZ ZDK i Vatrogasne zajednice Baranja – Hrvatska.

Na Skupštini su dodjeljena priznanja od strane Vatrogasnog saveza ZDK i to:
PLAKETA SAVEZA: Džavid Aličić – direktor Kantonalne uprave CZ ZDK i Fuad Kamunović – gradonačelnik Zenice za doprinos razvoju vatrogastva u Zeničko – dobojskom Kantonu
JUBILARNA PLAKETA SAVEZA: Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko povodom 120. godina postoja i rada
POČASNI NAČELNIK SAVEZA: Džanić Hajrudin – prvi načelnik Vatrogasnog saveza ZDK.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.