Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Održana Izvje...

Održana Izvještajna skupština Udruženja slijepih općine Visoko

61

U Velikoj Sali općine Visoko u srijedu 25. aprila 2018. godine
održana redovna Izvještajna skupština o radu i poslovanju Udruženja slijepih

Uz prisustvo 7 od pozvanih 9 delegata, i gosta iz srodnih organizacija, kao i predstavnika izvršne vlasti općine Visoko, napravljen je izvještaj o radu sa finansijskim pokazateljima poslovanja USOV za 2017. godinu, te usvojen Plan rada sa finansijskim planom za tekuću godinu.
Predsjednik Udruženja, Jusić Elmedin, u svom obraćanju istaknuo je bojazan marginaliziranja udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom (OSI) što bi naravno imalo nesagledive posljedice na ovu populaciju stanovnika, posebno kategoriju slijepih i slabovidnih.

I pored teških uslova poslovanja, ne razumijevanja kako zvaničnih organa vlasti tako i šire društvene zajednice, sve teže se postiže efekat inkluzije OSI, a što je jedan od osnovni razloga postojanja Udruženja kroz svoje poslovanje u posljednjih 70 godina od kada je isto i formirano.

Plan rada koji delegati usvojiše ponovo oslikava i nagovještava želju UO da učini iskorak u cilju obezbjeđenja sredstava kroz projekte na kojima stalno radi, ali i zadovoljenje osnovnih potreba članova udruženja.

Pod tačkom 4 dnevnog reda izvršen je izbor novog člana skupštine USOV gdje je umjesto preminulog člana, Alibegović Sulejmena, imenovan novi delegat, Buhić Šaban.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.