Održana promocija knjiga prof.dr. Nedžada Ajnadžića u povodu Dana državnosti BiH

280
Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, večeras je u Kulturnom centru Altindag održana promocija knjiga “Politički i vojni značaj odbrane Sarajeva“ i „Odbrana Sarajeva II“ autora prof.dr. Nedžada Ajnadžića.
Promociju je otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, iskoristivši priliku da se zahvali autorima, promotoru i gostima na dolasku, te da čestita jedan od najvažnijih dana u historiji BiH, Dan državnosti naše zemlje.
O knjizi su govorili autor prof.dr.Nedžad Ajnadžić, te general Vahid Karavelić i prof.dr Izet Bijedić.
Nedžad Ajnadžić je bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, a poznat je i kao ratni komadant 1. korpusa Armije BiH.
Rođen je u Rogatici gdje je završio i osnovnu školu, a opću gimnaziju i Vojnu akademiju završava u Beogradu. Magistrirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na temu “Politološko-sociološki aspekt i međunarodno-pravni politički značaj odbrane Sarajeva 1991-1995”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.