Kultura

Održana promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.

U okviru ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije Lastavica 2019, sinoć je održana promocija knjige „Zbornik radova sa naučnog skupa Abdulvehab Ilhamija Žepčak – život i djelo“.
Promotori su bili zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević, prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH i prof. dr. Spahija Kozlić, kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.

„Riječ je o zborniku radova sa naučnog skupa posvećenog djelu i pojavi Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka, jednog od značajnih pisaca i jedne od važnih ličnosti našeg kulturnog i društvenog života u Bosni, kraj XVIII i početkom XIX stoljeća. Naučni skup je organizovan unutar Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH, prije svega unutar Preporoda u Žepču. Nama je čast i zadovoljstvo da u okviru ove ugledne manifestacije. koja se održava ovdje u Zenici zajedno sa zeničkim Preporodom i muftijstvom, možemo promovisati ovaj zbornik te ga predstaviti zeničkoj publici“, rekao je prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ BiH.

 

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh