Održana sjednica Senata na UNZE, bezuslovni prelazak osim na jednom fakultetu

194

Poštovane kolegice i kolege,

MARKETING

Obavještavam vas da je sjednica Senata završila sa sljedećom odlukom vezanom za bezuslovni prelazak studenata:

“Bezuslovni upis u višu studijsku godinu je odobren za sve fakultete osim za Medicinski fakultet na kojem je omogućen upis na višu studijsku godinu za studente kojima su ostala 3 predmeta.”

6 od 8 NNV-ova je došlo sa prijedlogom da se usvoji prelaz sa samo 3 predmeta na svim fakultetima. NNV Medicinskog fakulteta je odbio bezuslovni upis uopšte. Filozofski fakultet nije dobio potrebnu količinu glasova za donošenje bilo koje odluke.

Višesatnom diskusijom smo uspjeli izdejstvovati gore navedenu odluku, s tim da naravno to nije potpuno ni po zahtjevu Unije studenata a prethodno tome ni po zahtjevu studenata koji su pokrenuli ovu priču.

Unija će svakako pokušati da se poboljša ovu Odluku, ali do tog trenutka stoji ovako.

Upis traje do 1.12.2020. godine.

Za sve dodatne informacije će te biti obavješteni po dobijanju istih.

Srdačan pozdrav,
Haris Ibrahimbegović, član Senata Univerziteta u Zenici iz reda studenata

 

visoko.co.ba/zenit.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.