OI “Zvijezda” Vareš organizira Izviđačko orijentaciono takmičenje “Dani prijateljstva 2019”

268

I ove godine, pozivamo vas da učestvujete na takmičenju koje organizuje OI „Zvijezda“ Vareš, pod nazivom “Dani prijateljstva 2019“ Vareš koje će se održati dana 14.09.2019. godine u Varešu (za ekipe iz udaljenijih krajeva osigurano noćenje od petka, 13.09. do nedjelje, 15.09.2019.).

MARKETING

Unaprijed se radujemo susretu sa „starim“ prijetaljima, kao i prilici da sklopimo nova prijateljstva.

O nama

Na inicijativu grupe brđana, prijeratnih članova Odreda izviđača „Branko Jelić“ Vareš, koji je bio jedan od najsnažnijih odreda u BiH i učestvovao na brojnim takmičenjima i izviđačkim akcijama širom bivše SFRJ, 2013. godine su započete aktivnosti na ponovnom oživljavanju rada Odreda. Djelujući kao neformalna grupa, otpočeli smo rad sa 2o-tak djece uzrasta od 14-20 godina, a 23.10.2013. godine izvršena je i zvanična registracija odreda kao udruženja pod nazivom Udruženje Odred izviđača „Zvijezda“ Vareš.

Od registracije do danas pored kontinuiranog rada prema vodnom sistemu, provedeno je i niz drugih izviđačkih aktivnosti: izleti, bivaci, zimovanja, ljetovanja, takmičenja, smotre, manifestacije i razne druge akcije, tako da je OI „Zvijezda“ Vareš postao prepoznatljiva organizacija kako u samom gradu Varešu, tako i šire.

Nosioci smo zvanja „viteški odred“ za 2016. i 2017.godinu.
U sastavu odreda djeluju tri čete i to: „Polet“, „Soko“, i „Perun“, u okviru kojih djeluje osam vodova, kao i Klub brđana veterana „Branko Jelić“. Odred broji oko 130 članova.

 

Visoko.co.ba/OI “Zvijezda” Vareš

Komentari

komentara