Oktobar mjesec knjige u Biblioteci Maglaj: Organizovana omiljena Pipijada

97

Među mališanima omiljenom Pipijadom u Biblioteci je počelo obilježavanje Oktobra – mjeseca knjige. Osnovci dviju gradskih škola, maskirani u svoje omiljene likove, dobro su se zabavili uz popularnog muzičara Azaharija Omersoftića-Aku, proglašene su najbolje maske a svi su se počastili sa puno slatkiša.

MARKETING

Pipi Duga Čarapa, je najpoznatiji izmišljeni lik švedske književnice za djecu Astrid Lindgren. Knjige o Pipi Duga Čarapi prevedene su na 92 različita jezika. Nadira Isić, Minela Mujkanović, Dajana Beganović, Mona Herceg i Dijana Beganović mališanima su ispričale najzanimljivije zgode iz Pipinog života. „Pipi Duga Čarapa jedinstvena je djevojčica. Ona se oblači kao niko drugi, posebna je i jako volim njene avanture“, ispričala je Nadira Isić.

U povodu Pipijade u Biblioteci su raspisali konkurs za najsmješnije likovne i literarne radove. Kolektivnu nagradu dobili su učenici IV 2 „Prve osnovne škole Maglaj“ za likovne i literarne radove te IV a, IV b i V a Osnovne škole „Maglaj“ za likovne radove. Pored gostovanja Dragana Bursaća i Emira Hadžihafizbegovića krajem mjeseca obiježiće se i 25.oktobar Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama. Program u povodu ovog dana biće okrenut najmlađim i nosiće naziv „Moja prva slikovnica, moja radsnica“. Također, promovisat će se  Monografija o maglajskoj biblioteci.

visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara