Naslovnica ZDK Crna hronika Olovo: Srušil...

Olovo: Srušila se skela, povrijeđena sedmorica radnika

76

Jučer oko 9.30 sati, prilikom izlijevanja betonske ploče, došlo je do urušavanja skele na građevinskom objektu BRC “Aquaterm”, čija je dogradnja u toku.

Prema riječima direktora DZ Olovo, dr. Izudina Kućanovića, povrijeđena su sedmorica radnika od kojih je jedan teže. Nakon ukazane prve pomoći u DZ Olovo povrijeđeni su upućeni u KUM Sarajevo, od kojih su dvojica još na medicinskoj obradi u DZ Olovo. Izvođač radova je preduzeće SELA d.o.o. Sarajevo.

Podsjećamo, direktor JZU BRC „Aquaterm“ Olovo Senad Selimović i direktor preduzeca SELA d.o.o Sarajevo Sead Tutić polovinom marta u Olovu su potpisali ugovor o realizaciji projekta izgradnje zatvorenog terapijskog bazena, uz novo proširenje i smještajnih kapaciteta „Aquaterma“.

Nakon ispunjavanja svih administrativnih pretpostavki te nakon provedene tenderske procedure, to je označilo i zvaničan početak radova na ovom za BRC, ali i cijelu općinu Olovo najznačajnijem poslijeratnom investicijskom iskoraku.

Govoreći za naš radio, direktor Selimović tada je kazao da će ovaj projekt, vrijednosti 2,5 miliona KM, bez sumnje olovsku banju i našu JZU još snažnije pozicionirati kao lidera banjskog turizmu u BiH.

Sarajevsko preduzeće SELA prema ugovoru je preuzelo kompletne građevinske, zanatske i instalacijske radove-praktično „ključ u ruke“.

Projekt predviđa gradnju i proširenje od postojećeg objekta ka desnoj obali rijeke Bioštice. Prema potpisanom ugovoru, radovi su počeli 2. aprila 2018. i trebali bi biti završeni do aprila 2019. godine.

 

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.