Omlet sa šampinjonima

141

Sastojci za 4 osobe

MARKETING
  • 500 g šampinjona
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike vegete
  • 2 češnja bijelog luka
  • ½ kašičice origana
  • 1 kašika nasjeckanog peršuna
  • 4 jaja
  • 4 bjelanjka

Priprema

Oprane i očišćene šampinjone narežite na listiće i prepecite na zagrijanom ulju. Dodajte vegetu, nasjeckani češnjak i pržite dok ne ispari sva tekućina. Na kraju umiješajte origano i peršun.

Pjenjačom istucite 4 jaja, a od bjelanjaka čvrsti snijeg. Snijeg od bjelanjaka umiješajte u tučena jaja i smjesu malo posolite.

Na zagrijano ulje u široj tavi izlijte pripremljenu mješavinu s jajima, smanjite vatru i pržite oko 30 sekundi.

Posluživanje Po površini jaja rasporedite pripremljene šampinjone, sve lagano izmješajte, preklopite i odmah poslužite uz zelenu salatu.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.