Naslovnica Lokalne Teme Politika OO SDA Visoko...

OO SDA Visoko: Osnovna škola Musa Ćazim Ćatić u Velikom Čajnu dobija 61.000,00KM za rekontrukciju fiskulturne sale

723

Na inicijativu federalnog zastupnika (SDA) Mirze Ganića relizovana je posjeta osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić  u Velikom Čajnu. Posjeti je prisustvovao premijer Ze-Do kantona gosp. Miralem Galijašević, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta gosp. Mensur Sinanović, ministar za boračka pitanja gosp. Fahrudin Čolaković, zastupnik u federalnom parlamentu gosp. Mirza Ganić, zastupnik u kantonalnoj skupštini gosp. Kemal Mušinbegović i vijećnik u Općinskom vijeću Visoko gosp. Edin Lopo.

MARKETING

Razlog posjete je obnova i rekonstrukcija fiskulturne sale koja je u jako lošem stanju, a u cilju stvaranja dobrih uslova za razvoj sportskih aktivnosti učenika na ovom kraju.

Svoje oduševljenje posjetom nije krio ni menadžment škole, kao ni prisutni građani koji su svojim dolaskom željeli dati znak zahvalnosti gostima zbog osigurane podrške za realizaciju ovog projekta.

Rezultat posjete, nakon obilaska škole dogovor je da se sredstva u iznosu 61.000,00KM za potrebe obnove i rekonstrukcije fiskulturne sale u narednih nekoliko dana prebace na račun škole, a da ostale aktivnosti oko raspisivanja tendera i praćenja izvođenja radova budu u nadležnosti menadžmenta škole.

Nakon posjete školi, upriličen je obilazak i lokalnog puta koji vodi Veliko Čajno – naselje Ravne kako bi se razmotrila mogućnost podrške u njegovoj sanaciji, obzirom da je isti u jako lošem stanju i da je očigledno zaboravljen od općinske administracije.

 

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.