OO SDP Visoko: Najoštrije osuđujemo prijetnje i uvrede na račun novinara iz Visokog

776
SDP Visoko

Nakon harange na predsjednicu Općinskog odbora i pokušaja eliminacije SDP u općini Visoko na red dođoše i novinari, nažalost ne prvi put.

MARKETING

Vjerovatno je psihološki fenomen da se u današnje vrijeme u kojem su svima puna usta euro-atlantskih integracija, ljudskih i inih prava, vraćamo u postratno vrijeme u kojem su drugačija mišljenja bila etiketirana kao izdajnička, u kojim su zabranjivana mirna okupljanja i manifestacije koje se vlasti nisu sviđale i u kojim se političkim neistomišljenicima otvoreno prijetilo.

Zabrinjava šutnja javnosti koja njome podržava ono što će se sutra sigurno dogoditi i drugima smo zato što ih nije strah imati drugačije mišljenje i to iskazati. Još više zabrinjava šutnja institucija vlasti i nekih političkih subjekata čiji nosioci i istaknuti članovi otvoreno različitim kanalima komunikacija podržavaju ove retrogradne pojave.
Sigurno je da svi koji u sudjeluju u javnom životu imaju moralnu i krivičnu odgovornost za svoje postupke, ali za prijestupe postoji ocjena javnosti kao i odgovarajuće institucije koje se njima bave i sankcije koje izriču.

Najoštrije osuđujemo prijetnje i uvrede bilo kome zbog drugačijeg mišljenja ili zato što su po bilo kom osnovu drugačiji od većine i pozivamo nadležne organe da hitno ispitaju posljednje slučajeve prijetnji upućenih gosp. Adnanu Jašarspahiću i govora mržnje prema gosp. Dariu Božiću i adekvatno kazne krivce dok još ima vremena da ovakvo necivilizovano ponašanje ne bi postalo normalno.

Smrt fašžizmu, sloboda narodu!

Komentari

komentara