Naslovnica Lokalne Teme Politika OO SDP Visoko...

OO SDP Visoko: Saopćenje za javnost

234

Poštovani članovi i građani općine Visoko,

Zadovoljstvo nam je informisati Vas da su prostorije Općinskog odbora SDP BiH Visoko ponovo u funkciji te da nastavljamo sa redovnim radom i aktivnostima.

Kako je javnosti poznato, nepotrebnim, nezakonitim i bahatim aktom općinske administracije je na ulaznim vratima sprata koji vodi do naših prostorija promjenjena brava čime smo duže vremena bili spriječeni iste koristiti. Svoje aktivnosti ipak nismo obustavili a kao legalisti smo sudskim putem tražili rješenje situacije tužbom za ometanje posjeda. Shvatajući valjda svoju grešku, općinska administracija nam je ponudila nagodbu u okviru koje su nam je vraćen ključ za pristup našim prostorijama uz prihvaćanje sudskih troškova, što je i zaključeno sudskim rješenjem.

Pitanje kojem se ne možemo oteti je ko će snositi ove nepotrebne sudske troškove? Sumnjamo da će ih snositi osobno onaj ko ih je svojim nezakonitim postupanjem izazvao i pretpostavljamo da će pasti na teret budžeta Općine, odnosno na teret građana.

Podsjećamo da su prostorije Općinskog odbora SDP BiH Visoko za članove i građane ponovo otvorene svaki utorak i subotu u vremenu od 11-13 sati.

 

Smrt fašžizmu, sloboda narodu!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.