Opća bolnica dobila lijek „Tocilizumab“ od njemačke humanitarne organizacije

157

Njemačka  humanitarna organizacija  Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) osigurala je vrijednu donaciju lijekova za pacijente Covid odjela Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš. Radi se o lijeku pod nazivom „Tocilizumab“, koji se u bolničkim uslovima i pod usvojenim protokolima koristi za liječenje oboljelih od  koronavirusa.

MARKETING

Vrijednost donacije iznosi oko 20 hiljada KM.

Delegacija ove humanitarne organizacije u sastavu Elmir Bojadžić, regionalni direktor ASB za jugoistočnu  Evropu, Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću i Sanela Sorguč, administrativno-finansijska službenica, lijekove su dostavili u bolničku apoteku s nadom da će pomoći izliječenju oboljelih pacijenata.

Kao znak solidarnosti u borbi s aktuelnom pandemijom za naredni period su najavili isporuku 50 hiljada zaštitnih maski za osoblje Covid odjela, za čiji rad su imali samo riječi hvale.

Iskrenu zahvalnost na ovom humanom gestu iskazao je direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović, koji je podsjetio da se u pandemiji, na dnevnoj bazi, troše velike količine lijekova ali i zaštitna oprema, te da je ovakva pomoć dobrodošla.

Izrazio je nadu da će nadležni osigurati neophodne vakcine, kako bi počela masovnija imunizacija naših građana koje je pozvao da se čuvaju i pridržavaju svih propisanih zaštitnih mjera, saopćeno je iz Opće bolnice.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.