Naslovnica ZDK Crna hronika Opljačkana dž...

Opljačkana džamija u Zenici, otuđen određen iznos novca

44

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 21/22.04.2018. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.K. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 22.04.2018. godine, u 20,00 sati, u ulici Stanični trg, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica H.K., iz Zenice, pronašli četiri upakovana sadržaja zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 21/22.04.2018. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u vjerski objekat-džamiju, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.