Oppo patentirao smartphone s odvojivim sekundarnim ekranom

28

Kompanija Oppo je patentirala smartphone koji podrazumijeva sekundarni odvojivi ekran.

MARKETING

Sekundarni ekran bi se koristio u situacijima kada je korisniku potrebna što veća površina. LG je ranije radio sa mobitelima poput modela V60 ThinQ koji su imali odvojivi drugi ekran, no ovaj proizvođač je potvrdio da više neće proizvoditi mobitele. Sada se čini da bi sličan uređaj na tržište mogao plasirati Oppo.

Kompanija je patentirala uređaj sa sekundarnim ekranom koji se spaja clip-on mehanizmom, šarkom zahvaljujući kojoj se može otvoriti i zatvoriti poput knjige, uz mogućnost potpunog odvajanja drugog ekrana.

Zvaničnih detalja o uređaju zasad nema. Ekrani LG-jevih mobitela su mogli funkcionisati neovisno, na jednom ste mogli gledati Netflix, a drugi koristiti za nešto sasvim drugo.

Oppo je patentirao svoj dizajn u martu ove godine, ali to ipak nije garancija da ćemo vidjeti produkcijsku verziju. Ipak, definitivno je potvrda da u Oppu razmišljaju o alternativnim formama, a dokaz su rollable smartphone Opo X i preklopni Oppo X Nendo uređaji.

S druge strane, moguće je da će se Oppov novi uređaj pojaviti na tržištu 2022. godine.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.