Organizovan prijem u Medresi “Osman ef. Redžović”

94

U subotu, 22.5.2021. godine, direktor Medrese je upriličio prijem i uručio zahvalnicu za ranije uvakufljena sredstva predstavnicima alumnista IV generacije maturanata naše škole. Prijemu su prisustvovali i prvi direktor Medrese, prof. Džemal Salihspahić, te razrednik muškog odjeljenja, prof. Fikret Trako.

MARKETING

Direktor Handžić se zahvalio alumnistima IV generacije na doprinosu i podršci u realizaciji projekta proširenja školske zgrade i opremanja deset novih soba sa popratnim sadržajima, te je istakao i doprinos drugih generacija koje su također pokrenule akciju uvakufljenja sredstava za ove projekte.

Maturanti IV generacije su razasuti po cijelom svijetu, ali im to nije prepreka za komunikaciju na dnevnom nivou i redovno okupljanje različitim povodima.

– Drago nam je da smo i na ovaj način pokazali da nismo zaboravili svoju medresu i da smo učestvovali u ovom velikom projektu zajedno sa našim kolegicama iz ženskog odjeljenja. Iako smo nakon Medrese krenuli na različite strane različitim putevima, ponosni smo na činjenicu da svakodnevno komuniciramo, brinemo jedni o drugima i međusobno se pomažemo. Ako je neko ostao bez posla potrudimo se da čim prije nađe novi. Solidarišemo se sa onima koje je Allah stavio na razna iskušenja. Među nama je kolega koji boluje od multipleskleroze, on nas drži na okupu i kod njega se najradije sastajemo. Podijelimo zajedno različite mubareke, ženidbe, prinove, ikrar dove, ali isto tako i teške trenutke kojih bude – kazao je alumnista IV generacije Ekrem Čelebić.

Pored Ekrema prijemu su prisustvovali i Adnan Muratović, Elvir Špiodić, Osman Zajimović, Amir Tokmo i Jasmin Mišić. Nakon protokolarnog dijela koji je održan u konferencijskoj sali “Nasuh Matrakči”, druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi uz kahvu u novoj čajhani.

Visoko.co.ba/FB page Medresa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.