Naslovnica BiH Orka: Uhapšen...

  Orka: Uhapšeno 13 osoba, pronađena veća količina eksploziva i oružja

  49

  U akciji “Orka” od jutros je uhapšeno trinaest osoba dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj, potvrdila je Feni glasnogovornica Federalne uprave policije (FUP) Marina Zović.

  Dodala je da se pretresi vrše još uvijek na određenim lokacijama.

  – Do sada je pronađena veća količina eksploziva, oružje, određena sredstva koja su korištena za izvršenja krivičnih djela – navela je Zović.

  Policijski službenici FUP-a od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije “Orka” na području Federacije BiH.

  Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva. U akciji su uhapšeni pripadnici organizirane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu s krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  – Radi se o o organiziranoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu s napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi. Pored toga vrši neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila – kazala je Zović.

  Dodala je da je “do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milion KM, a napravila je materijalnu višemilionsku  štetu privrednim subjektima”.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.