Oslo: Ukrao ambulantna kola, pucao po gradu i udario sedmomjesečne blizance

209

Naoružani muškarac, koji je ukrao ambulantna kola u sjevernom dijelu Osla, lakše je povrijedio pet osoba, uključujući dvije bebe, saopštile su norveška policija i zdravstveni zvaničnici, ističući da se izgleda radi o namjernom pokušaju napada na pješake.

MARKETING

Muškarac je uhapšen nakon što je policija pucala u kola, a policija navodi da on nije zadobio ozbiljne povrede, prenosi Reuters.

Istražitelj Grete Lir Metid rekao je da je uhapšena i jedna 25-godišnja žena, dodaje AP.

Oboje su poznati policiji, rekao je on, ali policija nije identifikovala napadača.

U ambulantnim kolima, policija je pronašla izraelsko automatsko oružje “uzi”, sačmaricu i “veliku količinu” narkotika.

Metid je rekao na konferenciji za novinare da je poznato da je osumnjičeni bio povezan sa krajnje desničarskim grupama, ali je istakao da je prerano govoriti o motivu napada.

“Prerano je reći da li je ovo povezano sa terorizmom, ali sprovodimo široku i potpunu istragu”, navela je policija u saopštenju.

Portparol bolnice ranije je saopštilo da su dvije bebe povrijeđene nakon što je napadač kolima Hitne pomoći udario u jednu porodicu.

“Radi se o blizancima starim sedam mjeseci i one su zbrinute”, rekao je on.

U incidentu koji se dogodio u predgrađu Osla, Toršovu, učestvovala su dva vozila hitne pomoći – jedna koja je ukrao napadač i druga kojima su radnici bolnice pokušali da ga zaustave.

“Policija je ubrzo stigla i uhvatila napadača”, prekao je portparol.

Okolne ulice su blokirane, a teren policija pretražuje i helikopterima.

Na video snimku koje je objavilo nekoliko norveških medija vidi se kako policajci izvlače kroz prozor muškarca iz ambulantnih kola, pošto su prednja vrata oštećena u sudaru sa preprekama na koje je naišao, uključujući jedan znak na putu.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara