Naslovnica ZDK Osnovan sindi...

Osnovan sindikat JP RTV Zenica

39

Sindikat radnika Javnog preduzeća Radio-televizija Zenica osnovan je sinoć u sali Muzeja grada Zenice. Podršku njegovom osnivanju pružili su članovi Saveza samostalnih sindikata BiH.

Skup su pozdravili prvi ljudi Saveza, Mirnes Isaković, predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata Zeničko-dobojskog kantona, Dževad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja ZDK i predsjednik Saveza sindikata Bosne i Hercegovine, Selvedin Šatorović.

Za predsjednika Sindikata RTV Zenica većinom glasova je izabran Benjamin Mostić, a potpredsjednica u predstojećem četverogodišnjem mandatu Belinda Doric.

Za predsjednika Skupstine Sindikata izabran je Mirsad Pripoljac.

Sinoć su izabrani i petočlani Upravni i tročani Nadzorni odbor Sindikata.

Sindikat RTV Zenica postao je tako najmlađi član Saveza samostalnih sindikata BIH, a, kako je istakao predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, Selvedin Šatorović, vjerovatno i nukleus budućeg granskog sindikata medijskih radnika. Dodao je da osnivanjem sindikata, kolektiv RTV Zenica ne samo da jača svoju poziciju u zaštiti radničkih prava, nego i u borbi za profesionalno i nezavisno novinarstvo.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.