Naslovnica Preporuka Muzika Osvojite ulaz...

Osvojite ulaznice za prednovogodišnji koncert “Happy New Jazz” u BKC-u

Sarajevo Jazz Orkestar, u okviru ciklusa jazz koncerata koji počinju prednovogodišnjim koncertom "Happy New Jazz", publici donosi žanrovski zaokret i predstavlja muzičku večer čija koncepcija najbolje odgovara nazivu "od jazza do funka".

64

U Velikoj sali JU Centar za kulturu KS (BKC) u petak, 29. decembra, od 21 sat nastupit će Sarajevo Jazz Orkestar i specijalni gosti – Rambo Amadeus i Aleksandra Bijelić. Dvoje izvrsnih jazz interpretatora u intimnoj atmosferi BKC-a publici će se predstaviti repertoarom koji pripada žanrovima jazz i funk muzike, a Klix.ba vam poklanja osam ulaznica.

Pošaljite nam e-mail na nagradna@klix.ba s imenom, prezimenom i brojem telefona, a mi ćemo obradovati one najsretnije.

Sarajevo Jazz Orkestar, profesionalni orkestar osnovan na incijativu i uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, svojim djelovanjem želi približiti jazz muziku široj publici.

“Dugo smo razgovarali o programu i na kraju smo se složili da bi bilo najbolje predstaviti novogodišnji jazz repertoar. To znači da ćemo predstaviti veselije jazz standarde, ali i kompozicije i aranžmane koje će izvesti naši solisti Aleksandra Bijelić, Elvir Bandić i Rambo Amadeus”, rekao je Vanja Rupar, organizator koncerta u ime Udruženja Dom slobode.

Ovaj jedinstveni muzički spektakl zamišljen je kao cjelovečernje druženje, a nakon koncerta publika i muzičari će se do kasno u noć zabavljati na DJazz pozornici u Galeriji BKC-a. U ugodnoj, domaćinskoj atmosferi goste će zabavljati Happy New Jazz orkestar u pratnji Drum Jay.

Sarajevo Jazz Orkestar okuplja najkvalitetnije jazz muzičare iz BiH i saradnike iz regije. Cilj osnivanja Sarajevo Jazz Orkestra, u sklopu Udruženja Dom Slobode, je dugoročno i planirano djelovanje radi promocije jazz muzike u svim njenim formama kroz koncerte tokom cijele godine. Orkestar će u narednom periodu održati niz koncerata u Sarajevu, a u planu je i posjeta većim centrima u BiH.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.