Naslovnica BiH Crna Hronika Otvorena istr...

Otvorena istraga zbog pokušaja ubistva direktorice i pedagogice u Tuzli

208

Zbog najavljene suspenzije, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović je čekićem pokušao ubiti direktoricu Almu Mujkanović Gimnazije “Ismet Mujeznović” u Tuzli i pedagogicu Nuru Ćosićkić. One su hitno operisane u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Isabegović je uhapšen u školi, u toku je kriminalistička obrada u MUP-u Tuzlanskog i sutra bi trebao biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona koje je protiv njega otvorilo istragu zbog pokušaja ubistva.

“On je otišao do ureda direktorice, napao je verbalno, a zatim i fizički, zadavši veći broj udaraca čekićem u glavu. Nakon toga je izašao u hodnik škole, tu je sreo pedagogicu, također je fizički napao, i njoj je zadao veći broj udaraca čekićem u predjelu glave”, kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a.

Direktorica Mujkanović i pedagogica Ćosićkić s teškim povredama glave su zbrinute u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

“Pacijentice se nalaze na Klinici za neurohirurgiju, podvrgnute su operativnom zahvatu, trenutno su stabilne i van životne opasnosti”, navodi Ersija Aščerić-Mujedinović, portparolka UKC-a Tuzla.

Kako je istakao Arnautović, motiv napada je disciplinski postupak koji se vodi protiv ovog profesora i najavljena suspenzija.

“On je imao neki disciplinski prekršaj – povredu radne dužnosti u vezi s ocjenjivanjem učenika. Roditelj se žalio na njegov rad i njegove postupke prema učenicima te je onda direktorica formirala disciplinsku komisiju i dala da disciplinska komisija istraži”, objašnjava Fikret Vrtagić, pomoćnik ministra obrazovanja TK-a.

Zbog nanošenja teških tjelesnih povreda radniku tuzlanske direkcije BH Telecoma protiv Isabegovića je prošle godine pokrenut krivični postupak, potvrdili su nam u Tužilaštvu.

“Imamo informaciju da se radi o osobi koja je ranije koristila usluge psihijatra, odnosno posjećivala psihijatre. Najvjerovatnije da će tokom postupka biti urađeno psihijatrijsko vještačenje da se utvrdi njegova uračunljivost”, dodaje Arnautović.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu protiv Isabegovića će biti zatražen jednomjesečni pritvor.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.