Naslovnica Auto Ovako Audi za...

Ovako Audi zamišlja autonomni automobil budućnosti

24

Dizajnerske skice daju naslutiti u kojem smjeru idu automobili što koriste umjetnu inteligenciju. Audi AI:me, ime je nove dizajnerske studije koju će brend s ‘četiri prstena’ predstaviti na sajmu automobila u Šangaju 15. travnja 2019. godine. Showcar ilustrira viziju automatiziranog voznog kompaktnog automobila za megagradove sutrašnjice.

Audi je objavio dizajnerske skice automobila, koje pokazuju hatchback sa sportskim stavom i velikim vjetrobranskim staklom. Ovaj koncept će predstaviti razvoj Audijeve AI (Artificial Intelligence) ili umjetne inteligencije. AI:me je drugi autonomni automobilski koncept nakon što se studijom Aicon predstavio veliki automobil na sajmu automobila u Frankfurtu 2017.

Audi nastoji zadržati vodstvo na tržištu premium automobila u Kini, na kojem su ga konkurenti Mercedes-Benz i BMW gotovo sustigli po prodajnim rezultatima. Audi je prošle godine u Kini prodao nešto više od 663.000 vozila, a usko je pobijedio Mercedes s 653.000 vozila. BMW grupa prodala je oko 640.000 vozila, uključujući Mini. Vodeći ljudi Audija kažu da će tehnološko vodstvo biti glavni faktor održanja na vrhu prema rezultatima prodaje, posebno u Kini, gdje se elektrifikacija i tehnologije povezivosti razvijaju brže od ostalih glavnih tržišta kao što su Europa i Sjedinjene Države.

Audi nije objavio druge detalje uoči debija u Šangaju, no pričekat ćemo izvještaje i donijeti vam nove informacije o ovom zanimljivom konceptu.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.