Ove likove iz serija u početku smo voljeli, a kasnije su postali jako iritantni

132
Ponekad se događa da baš zavolimo likove u serijama i filmovima. Oni likovi koji nam se u početku najviše sviđaju, nekada se pretvore u one koji nam se ne sviđaju pa čak i u one likove koje počnemo mrziti, piše Hear Beauty.

Andy Bernard, The Office

Kada je Steve Carrell napustio seriju, postavili su Andyja za novog menadžera. Nakon njegove odsutnosti zbog snimanja filma Hangover, pisci su ga pretvorili od nespretnog i slatkog u čovjeka koji govori puno nepristojnih i neljubaznih stvari.

Dexter Morgan, Dexter

Dexter je, prvobitno, bio vrući napadač i serijski ubojica, ali je na kraju završio ubijajući i neke nedužne ljude, poput fotografa kojeg je, slučajno, ubio.

 Lily, Modern Family

Njene inteligentne, preuranjene pošalice bile su simpatične kada je bila djevojčica. Međutim, kada je odrasla, postala je zahtjevno, demonsko čudovište koje je počelo naređivati svom ocu.

Monica Geller, Friends

Mnogi ljudi smatraju Monicu iritantnom i “šefovski” nastrojenom. Ima stalnu potrebu za tim da bude u središtu pažnje jer je rasla u Rossovoj sjeni. Pokušava dominirati nad Chandlerom u svakom trenutku njihove veze i čak mu i ne dopušta donijeti išta od svojih stvari u stan u kojem će zajedno živjeti. Njen veliki ego, nezdrava, takmičarska priroda i opsesivnost sve se više očituju kako se serija nastavlja.

 Eric Forman, That 70’s Show

Ovaj ponekad nervozan i nikada loš momak, napokon je osvojio Donnu i postao super iritantan i loš u donošenju odluka. Ne smatra se odgovornim i ne poduzima odgovornost za svoje postupke.

JD, Scrubs

Nekada je bio zanimljiv, a na kraju treće sezone osvojio je ženu koju je toliko dugo želio i, iznenada, odlučio da ne želi nju ili njenu ljubav više. I sve to nakon što je uvjerio da prekine s dečkom.

Rory Gilmore, Gilmore Girls

Počela je dobro, ali je onda otišla na koledž i postala nepodnošljiva. Očekuje se da je zrela, ali ona nema kontrolu nad svojim bijesom i u mnogim situacijama se ponaša kao razmaženo derište. Nije više bila simpatična, već samoživa .

Jim and Pam Halpert, The Office

Sve što je vodilo prema njihovoj vezi bilo je prilično napeto pa smo mislili da će sve biti mirno jednom kada se konačno smuvaju. Ali ne, oni su  se jedno prema drugom počeli ponašati samo gore. Oni su manipulativni i igraju na kartu tuđe simpatije, koristeći svoje dijete kao paravan. Kada Jim pokuša osnovati svoju kompaniju, vidimo prikaz stvarnog života koji je daleko od komedije.

Fiona Gallagher, Shameless

Fiona je počela kao ljubazna osoba, otvorenog srca i porodična djevojka koja se brinula o svojih pet rođaka i zaista je imala dobre namjere. Onda su njene radnje i ljubavni interesi postali malo sumnjiviji. Počela je donositi užasne, impulsivne odluke.

Leonard Hofstadter, The Big Bang Theory

Leonard je prešao iz dobro prilagođenog i skromnog u pretjerano samoživu, popustljivu i emocionalnu lutku đaka koji ga sve vrijeme sažaljevaju.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara