Ovo je 10 najzanimljivijih trenutaka posljednje sezone Prijatelja

312

Čak ni 16 godina nakon završetka emitiranja popularna šestorka iz “Prijatelja” ne prestaje zanimati publiku, a posljednje su epizode još uvijek glavna tema.
Snimanje serije Prijatelji završeno je 2004. godine, nakon 10 sezona. Posljednja sezona imala je dosta uspona i padova, a mi vam predstavljamo neke od apsolutno nezaboravnih trenutaka koje je prenio Screen Rant.

MARKETING

Prije 16 godina oprostili smo se od snimanja ove popularne serije, ali još se uvijek, s jednakim zanimanjem, govori o njoj i svaki put je pratimo kao da gledamo prvi put.

To je ona vrsta naslijeđa kojoj bi svaki film i svaka serija trebala težiti i vrsta naslijeđa koje nikada ne prolazi.

Iako su svi obožavali prvih devet sezona, podijeljena su mišljenja kada je u pitanju posljednja, 10. sezona. Popularno je mišljenje da su malo “izgubili korak” u posljednjoj sezoni, ali da to, ipak, nije točno, dokazuje sljedećih 10 nevjerovatnih trenutaka ove sezone.

1. Rossov tamni ten

Najbolja verzija Rossa Gellera najviše je ona koja je malo razrađena i u kojoj on malo izlazi iz svoje zone udobnosti.

Obje te stvari pomiješale su se kada je Ross odlučio otići u solarij i potamniti svoj ten. On čak dva puta nije poštovao pravila, što je dovelo do toga da Ross dobije najtamniji ten koji smo ikada vidjeli. To je, također, prouzrokovalo i da Chandler izgovori jednu od najsmješnijih rečenica u cijeloj seriji.

Naime, kada mu Ross kaže da je išao na “jedno od onih mjesta za potamnjivanje tena”, Chandler ga pita: “Je li to mjesto Sunce?”

2. Joeyjeva preporuka

Chandler i Monica vodili su očajničku bitku kako bi dobili dijete, ali kada je postalo jasno da se to neće dogoditi, odlučili su se za posvajanje.

Oni su pitali svog dragog prijatelja, Joeyja, da napiše preporuku za njih zbog čega je on odlučio koristiti rječnik sinonima kako bi zvučao malo pametnije nego što zaista jest.

Kasnije, nakon što je odustao od te ideje, on je samo napisao ono što misli, iz srca i poslao pismo, ne provjeravajući ga. Ove situacije bile su i urnebesno smiješne i iznimno emotivne.

3. Nova imena Phoebe i Mikea

Umjesto da promijeni svoje ime u Phoebe Hannigan, omiljena maserka na svijetu, odlučila je malo “začiniti” stvari i promijeniti svoje ime u Princess Consuela Banana-Hammock.

Mike je, razumljivo, bio malo zbunjen ovom odlukom svoje žene, ali umjesto da se ponaša nezrelo u vezi ove stvari, on je donio diplomatsku odluku promijeniti svoje ime u Crap Bag.

Uloga Paula Rudda bila je pun pogodak, kao i veza između Phoebe i Mikea, koja je, zapravo, i bila jedna od većih priča 10. sezone.

4. Lijeva falanga

Phoebe je imala “dojavu” da nešto nije u redu s lijevom “falangom” aviona, što je uzrokovalo pravi kaos.

Naime, ona je očajnički željela izvući Rachel iz aviona, što joj je na kraju i uspjelo, iako nismo baš sigurni kako.

Reakcija čovjeka koji je sjedio s Racheline lijeve strane napravila je scenu onakvom kakva jest, iako je cijela ta zbrka na aerodromu zaista bila uzbudljiva.

Počevši od Phoebeine opasne vožnje s Rossom, dok pokušava dobiti Monicinu pažnju na telefonu, cijela je stvar velika panika koju su stvorili zbog savršenog šoua.

5. Ross se napio

Mnogi fanovi serije nisu mogli prihvatiti činjenicu da su Rachel i Joey završili zajedno na kraju devete sezone.

Nakon što se napio pri dvostrukom spoju, kojemu je sudjelovala i njegova djevojka Charlie, Ross se počeo ponašati prilično ludo.

Večer je završila kada je Joey odlučio ostati i paziti na Rossa kako bi se uvjerio da je on u redu s tim što su Rachel i Joey zajedno. To je bilo emotivno, ali način na koji je sve počelo, bio je urnebesno smiješan.

6. Emmin rođendan

Nitko nije bio sretan zbog toga što mora čekati da se Emma probudi kako bi njena rođendanska zabava mogla početi. Još manje su bili sretni kada je stvar dodatno “začinila” zbrka oko njene rođendanske torte.

To je bila uzbudljiva epizoda od početka do kraja, bilo da je u pitanju Joeyino dramatično čitanje dječje knjige ili kada su se svi igrali igračkama na navijanje.

7. Ichiban – ruž za muškarce

Stalna tema koja se provlačila kroz ovu seriju jest da nijedno od njih šestero nije dobro u laganju. Na primjer: Chandler se pretvarao da je pogledao Joeyjev video portfolio prije nego što ga je predao šefovima, što, zapravo, nije napravio.

Kada su ga uzeli pogledati, otkrili su, sada svima nama dobro poznatu, reklamu za plavi ruž za muškarce.

Iako je sama reklama bila dovoljno urnebesna, još bolje je postalo kada je Joey natjerao Chandlera da nosi plavi ruž.

To je smatrano glupom idejom, ali je prihvaćeno zaista dobro.

8. Joey ne dijeli hranu

Iako to možda nije bila glavna tema od početka, oduvijek je bilo jasno da Joey Tribbiani obožava svoju hranu, čak do te mjere da svu hranu želi zadržati samo za sebe.

Kada je u jednoj epizodi izabrao hranu umjesto žene, glavni mu je argument bio da on ne dijeli svoju hranu, što je bila jedna od boljih scena u sezoni. Tada smo imali priliku vidjeti ga i malo “skrušenog” zbog cijele situacije.

9. Rossov novi džemper

Ross je odlučio poslušati modni savjet koji mu je dala Rachel i, iako mu je ona za njegov spoj s novom djevojkom izabrala zaista savršenu robu, Ross je slučajno zamijenio vreće i otišao na spoj u ženskom džemperu.

Umjesto da shvati grešku, on je ponosno nosio svoj džemper, dok se nije okrenuo i shvatio da njegova djevojka nosi isti modni detalj kao i on.

10. Kašnjenje za Dan zahvalnosti

Sve vezano za posljednju epizodu bilo je savršeno. Rossova reakcija na prst od pjene (detalj za navijanje na utakmicama), Joeyevo rezanje Rossovog džepa, Joeyeve grimase, uništena hrana itd.

Samo ovih šest prijatelja sposobno je zabrljati stvari do ove mjere i to je ono što ovu seriju čini toliko posebnom. Oni su predstavili više iznimno kvalitetnih epizoda o Danu zahvalnosti još od prvog emitiranja, 1994. godine, i odlučili su se oprostiti ovom epizodom, ostavljajući fanove da se pitaju zbog čega su odlučili završiti snimanje u 10. sezoni.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara