Ovo je najgori Manchester United u historiji Premiershipa!

97

Manchester United igra katastrofalan nogomet i ove sezone.

MARKETING

Crveni vragovi se nakon 8 odigranih kola nalaze tek na 12. poziciji u Premiershipu sa samo devet osvojenih bodova i čini se kako će ovo biti jedna od najtežih, ako ne i najteža sezona kluba otkad postoji Premiership.

Preciznije rečeno, već je najteža ako gledamo samo prvih osam kola. United nikada otkad postoji Premiership nije imao ovako loš start sezona, a gori od 2019. godine bili su samo 1989. godine kada su u prvih osam kola osvojili isto toliko bodova.

Tada se takmičenje nije zvalo Premiership, a United je te sezone završio tek na 13. poziciji.

Još jedan poražavajući podatak je onaj statistički s gostujućih terena. Crveni vragovi osam vezanih gostovanja nisu riješili u svoju korist i to im je također najgori niz u historiji Premiershipa.

Naravno, navijači, ali i mnogi bivši fudbaleri kluba već sada uveliko krive trenera Ole Gunnar Solskjaera koji je menadžer sa najslabijim procentom pobjeda od svih koji su u klub došli poslije Alexa Fergusona.

Po toj statistici najbolje kotira Jose Mourinho, a iza njega su David Moyes i Louis van Gaal, dok je Solskjaer zakucan za dno.

Da stvar bude još gora po Norvežanina, United naredni meč igra protiv Liverpoola što je trenutno jedan od najtežih zadataka u svijetu nogometa.

Visoko.co.ba/sportsport.ba

Komentari

komentara