Ovo nije dobro: Dvije osobe u Visokom preminule od koronavirusa, registrirana tri nova slučaja oboljenja

3934
Ilustracija / Foto: Visoko.co.ba
Ilustracija / Foto: Visoko.co.ba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Visokom su u proteklom periodu (posljednja 48h) registrirana tri nova slučaja koronavirusa.

MARKETING

Također, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su i dva smrtna slučaja uslijed posljedica COVIDA-19, pa se tako, nažalost, broj umrlih osoba u Visokom od početka pandemije povećao na 62 slučaja.

Zaključno s današnjim danom, u Visokom je evidentiran oporavak 767 pacijenta, a trenutno je aktivno osam slučajeva koronavirusa.

Foto: Zavod za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH)
Foto: Zavod za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH)

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH zaključno sa subotom (20.02.2021.) prijavljeni su rezultati testiranja 1.949 uzoraka, od kojih su 382 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 435.785 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 82.618 osoba. Trenutno je aktivno 4.296 slučajeva COVID-19.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 11 smrtnih ishoda. S jučerašnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.620.

FBiH, STANJE 20.02.2021. U 12h: Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH u protekla…

Posted by Krizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva on Saturday, February 20, 2021

 

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Neophodno je pridržavati se mjera lične/osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa, u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno dva metra, kao i u otvorenom prostoru, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

Ljudi svih starosnih dobi mogu se zaraziti koronavirusom. Ostanimo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.