Ovog vikenda u Zenici Državno dvoransko prvenstvo u atletici na Kamberovića polju

136

Ovog vikenda u Zenici Državno dvoransko prvenstvo u atletici na Kamberovića polju – Ovog vikenda, 02./03.februara 2019.godine, u Zenici će se održati dvoransko Državno prvenstvo u atletici za mlađe juniore, juniore i seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na prvenstvu će nastupiti 19 klubova sa 100 takmičara i takmičarki, saopštavaju iz AK Zenica.

Organizator je AK Zenica, a takmičenje će se održati na natkrivenom dijelu staze, ispod tribina, stadiona na Kamberovića polju.

Na rasporedu su četiri discipline i to 60 metara, 60 metara sa preponama, skok u dalj i troskok.

Za Atletski klub Zenica nastupiće 9 atletičara. Najviše se očekuje od Sedina Hece, Eldara Dautovića, Ajne Sivac i nekolicine mlađih atletičara.

-Uporedo sa Dvoranskim prvenstvom BiH zenički atletičari će tokom vikenda učestvovati na Dvoranskom prvenstvu Srbije za seniore. U Beograd putuju skakači u vis, Maid Redžić i Samir Hodžić, zatim Sedin Heco, Mediha Salkić i Faris Kobilica. Najbolji bh. atletičar Amel Tuka i njegov klupski kolega Abedin Mujezinović, 2.februara nastupaju na Dvoranskom atletskom mitingu u Francuskoj -, objavljeno je na Zenicainfo.ba.

Komentari

komentara